Home Contact Links Promo Evenementen Sponsor Gastenboek

 

logo

BSPCA vzw
fr du en fb

 

Belgian Society for Prevention of Cruelty to Animals

Voor een dierenpolitie in België !
 

Voor alle dieren, groot en klein. "Wij kunnen de wereld niet veranderen, alleen proberen te verbeteren!"
Ons doel Tips Klachten Nieuws Artikels Wat veranderen? Nuttige links
Wat doen wij ? Wetgeving Schriftelijke vragen Ontwerpresolutie Video's Petities
Wat veranderen ?

 

Chipopvolging
Grenscontrole
Wetten
Inspecteurs
Asielen

Wijziging GARANTIECERTIFICAAT BIJ VERHANDELING VAN EEN DIER

Samenwerking BSPCA - Sociale diensten
Strengere straffen
Noodopvang
Sterren voor kwekers

 

Samenwerking

 

Het verband tussen gewelddaden begaan tegenover mensen en dieren.
Samenwerking BSPCA-sociale diensten

Wie denkt dat dierenbeulen zich enkel beperken tot verschrikkelijke wandaden tegenover weerloze dieren, heeft het fout. Het is een feit dat dierenmishandeling onlosmakelijk verbonden is met gewelddaden tegenover de mens waarbij vooral de zwakkeren in onze maatschappij het slachtoffer zijn. Het gaat vooral om huiselijk geweld. Het is een feit dat wanneer dieren in gevaar zijn, mensen in gevaar zijn en wanneer mensen in gevaar zijn, ook dieren gevaar lopen.
Indien wij dit probleem niet ernstig nemen, zal dit onze maatschappij blijven verzieken, van generatie op generatie.
Er zou ook een nauwe samenwerking moeten ontstaan, een soort informatieknoopunt, tussen de Dierenpolitie (BSPCA) en de verschillende sociale diensten (OCMW, artsen, dierenartsen, etc...) verantwoordelijk voor het toezicht op het welzijn van mens en dier. Indien één dienst een zaak onderzoekt met geweldpleging, kan zij de andere organisatie inlichten indien er een vermoeden is van een andere soort geweldpleging.

 

  • Mensen die dieren geweld aandoen zijn ook vaak verantwoordelijk voor huiselijk geweld.
  •  De kinderen die dieren mishandelen zijn vaak ook slachtoffer van geweldplegingen of zijn getuige geweest van gewelddaden en hebben geleerd zich agressief te gedragen tegenover andere personen en dieren.
  • Mensen die dieren mishandelen lopen 5 maal meer risico om ernstige geweldsdelicten te begaan tegenover mensen.
  • Bijna alle daders van dierenmishandeling zijn in hun jeugd slachtoffer geweest van geweldplegingen of zijn er getuige van geweest.
  • Kinderen die dieren mishandelen vertonen de eerste meest betrouwbare kenmerken van gewelddadig gedrag. We moeten hen mededogen aanleren en hen doen beseffen dat dieren en mensen dezelfde fysische en emotionele pijn kunnen voelen. Dit is een doeltreffende manier om het begaan van wreedheden in de toekomst bij hen te voorkomen want het ergste wat een kind kan overkomen, is het mishandelen van dieren zonder dat het terecht wordt gewezen. De wreedheid tegenover dieren ondermijnt het respect voor het leven.
    Hier kan ook de dierenpolitie een belangrijke rol spelen waar ouders tekort schieten door informatiecursussen te geven in scholen.