Home Contact Links Promo Evenementen Sponsor Gastenboek

 

logo

BSPCA vzw
fr du en fb

 

Belgian Society for Prevention of Cruelty to Animals

Voor een dierenpolitie in België !
 

Voor alle dieren, groot en klein. "Wij kunnen de wereld niet veranderen, alleen proberen te verbeteren!"
Ons doel Tips Klachten Nieuws Artikels Wat veranderen? Nuttige links
Wat doen wij ? Wetgeving Schriftelijke vragen Ontwerpresolutie Video's Petities
Wat doen wij ?

 

Momenteel zijn we meer bezig met dierengarantie om mensen te helpen die raad nodig hebben na aankoop van een huisdier bij een malafide verkoper. Kijk eens op www.dierengarantie.be

1/07/2016: Kristien spreekt tot de Europese Unie.

2/05/2015: Ons schrijven aan alle instanties die verantwoordelijk zijn voor dierenwelzijn betreffende de onregelmatigheden met dierenpaspoorten en rabiësinentingen.
VERSLAG HIEROVER NA ANTWOORD.

Momenteel is hetgeen we doen niet voor publicatie geschikt en we zijn veel bezig met Dierengarantie.

Mei 2013: In samenwerking met Uitgebreid Honden Platform: PUPPIMEX, in de het Huis der Parlementsleden.

Maart 2013: Gesprek met de Vlaamse regering.

December 2012: op zoek naar 2 staffords die door een misverstand in een asiel zijn terecht gekomen en nu spoorloos zijn.

November 2012: klacht naar aanleiding van een hond aan ketting, opgesloten in een hekken zonder schuilplaats en onder gevaarlijke omstandigheden.

November 2012: wij starten een onderzoek naar het asiel ???? in ???? wegens een anonieme klacht. Waarom heeft dit blijven duren, na meerdere klachten van getuigen?

Oktober 2012: We zoeken mee naar een oplossing om de koper bij te staan die een pup bij erkend verkoper kocht. Het beestje heeft het niet overleefd.

Augustus 2012: Signaleren van dode hond aan de kant van de snelweg naar Luik. Verdachte dood door de ongewone verwondingen.

Juli 2012: Navraag doen bij het parket van Turnhout van een dossier met getuigenissen dat dateert van 2008 waaraan door justitie nooit een gevolg werd gegeven. Tot op heden heeft men het bij het Parket nog niet terug gevonden.

Juli 2012: 2 chipnummers ontdekt van Husky’s geboren en geregistreerd in Hongarije maar geregistreerd en verkocht in België met Belgisch Paspoort (illegaal).

Mei 2012: Verschillende malen contact opgenomen met de directeur van een Waals asiel vanwege het verbod op het nemen van foto’s van de honden ter adoptie en een verbod om dieren te adopteren wanneer men buiten een straal van 25 KM rond het asiel woont. Er wordt wel geeuthanaseerd. Ook de burgemeester gecontacteerd. Nooit enige reactie ontvangen.

Mei 2012: Aangifte bij de FOD van een erkenningsnummer van een handelaar dat door 5 verschillende personen wordt gebruikt.

Mei 2012: Verschillende malen contact opgenomen met de directeur van een Waals asiel vanwege het verbod op het nemen van foto’s van de honden ter adoptie. Ook de burgemeester gecontacteerd. Nooit enige reactie ontvangen.

Mei 2012: Aangifte bij de FOD van erkende handelaars die er verdachte praktijken op nahouden of de nodige documenten van de pup niet direct met de koper meegeven en het ook nalaten dit  achteraf te doen.

April 2012: Doorsturen naar parket van een getuigenis waarvan de lokale politie geen P.V. wilde opmaken (wegens een gebrek aan kennis van zaken).

Februari 2010: Onderzoek naar opgave van 600 gestolen honden in een tijdspanne van 7(!)  jaar in een dierenzaak met camerabewaking en waar enkele dieren van zijn teruggevonden in het buitenland.

Januari 2012: Onderzoek naar dierenasiel dat donatiegelden gebruikt voor persoonlijke uitgaven.