Home Contact Links Promo Evenementen Sponsor Gastenboek

 

logo

BSPCA vzw
fr du en fb

 

Belgian Society for Prevention of Cruelty to Animals

Voor een dierenpolitie in België !
 

Voor alle dieren, groot en klein. "Wij kunnen de wereld niet veranderen, alleen proberen te verbeteren!"
Ons doel Tips Klachten Nieuws Artikels Wat veranderen? Nuttige links
Wat doen wij ? Wetgeving Schriftelijke vragen Ontwerpresolutie Video's Petities
Klachten

 

 

Finn

Het begon allemaal op zaterdag 22 december 2012. We waren op zoek naar een blauwe Britse korthaar. We waren online aan het zoeken en kwamen toen bij H.H.  in T-K. Wat we toen nog niet wisten was dat het helemaal geen vertrouwbaar adres was. We kwamen aan en de eigenaar had niet veel tijd voor ons en handelde het snel af. We moeten 600 euro betalen voor Finn, ondanks geen stamboom en papieren, ook moesten we 30 euro extra betalen voor de chip die hij had gekregen. Hij had Finn ook nog een ontworming gegeven via de nek en zei hij dat hij wat diarree zou hebben. Dus we hadden er geen erg in dat kleine Finn veel buikloop had. We vertrokken en merkte al snel dat Finn een super lief poesje was dat graag gepakt en geaaid werd.

Na enkele dagen op donderdag 27 december 2012 wilde Finn niet meer eten en deed hij niets meer dan slapen, zelfs niet meer naar de kattenbak gaan. Er zat bijna geen leven meer in. We gingen in alle spoed naar de dierenarts en blijkbaar was hij aan het uitdrogen, maar we wisten de reden niet. Dus hebben we Finn antibiotica gegeven en moesten we hem dwang voederen met een spuit en dit hetzelfde met het drinken. Na veel pushen en antibiotica begint hij te eten, op oudjaar. Dus iedereen is heel blij dat hij erdoor is geraakt en we vertellen dat aan de dierenarts. Zij zei zelfs dat ze niet dacht dat dit nog zou lukken, want ze durfde eigenlijk niet goed te zeggen tegen ons dat het poesje op sterven na dood was. Maar gelukkig was alles goed terug.

Dan is het ondertussen zondag 13 januari 2013 en we pakken Finn op en hij valt ons aan en miauwt alsof hij helse pijn heeft. Wij hebben heel zijn lichaam onderzocht naar iets wat pijn kan doen. Dan ontdekken we de horror. Finn had twee open wonden, 1 op de plaats waar de chip zat en eentje op zijn rechterbil. We dachten eerst dat hij gevochten had, maar dat was niet mogelijk want de katten hadden apart gezeten. Gelukkig hebben we een dierenarts in de familie en zijn we daar terecht gekomen. Ze heeft Finn onderzocht en de chip was eruit gekomen en geïnfecteerd, maar de wonde op zijn bil was niet te verklaren. Hij had 40,3°C koorts en is nog altijd veel te mager en nog twee ontstoken oogjes.

Op maandag 14 januari 2013 hebben we bloed laten trekken en het laten onderzoeken. Ondertussen had Finn nog een wonde bij gekregen. Op dinsdag 15 januari 2013 zijn we weer onderweg naar de dierenarts omdat Finn twee nieuwe wonden heeft. De dierenarts heeft ze goed ontsmet en gaf een zalf mee om er op te doen. We probeerde hem zo goed mogelijke te verzorgen en legde hem altijd op de verwarming omdat hij zo’n kou had. Dan kregen we op woensdag 16 januari 2013 de bloeduitslag. De bloedwaarde van Finn was niet goed maar ook niet extreem slecht, maar er waren wel tekenen van het virus FIP in zijn bloed. Dus hebben we de beslissing genomen om Finn rustig te laten inslapen.

We hebben ook beslist om een autopsie te doen. Daarvan hebben we ook de uitslag op maandag 4 februari gekregen. Er waren in het lichaam van Finn geen sporen van FIP, maar hij had wel een zware longontsteking en zijn longen zaten vol longwormen. De dierenarts heeft nog altijd niet gevonden waar die wonden/abcessen vandaan komen. Ze zou graag nog een onderzoek willen doen op Finn omdat ze nog steeds niet genoeg antwoorden heeft. Wij mogen natuurlijk die beslissing maken, maar dat kost natuurlijk heel veel geld.

We hebben ook H. H. even geïnformeerd met de sterfte van Finn en hij antwoorde heel ongeïnteresseerd. Hij zei dat we alles moesten afwachten, meer hebben we van hem niet gehoord. Naar het schijnt hebben we zelfs 2 jaar garantie op een dier. Dus we hopen dat we ons geld terug krijgen, maar ons nog groter doel is om deze broodfokker te stoppen. We willen ervoor zorgen dat deze man geen dieren meer mag verkopen. We willen geen verdrietige en zieke dieren meer. We hebben ook nog ontdekt dat de eigenaar van H.H. nog een andere vestiging heeft, namelijk F. Voor H.H. had hij nog een dierenzaak, maar die heeft hij moeten opdoeken wegens zo’n gevallen als Finn en nog meer ontevreden klanten. 

Français
English
Deutsch

 

 

Een gratis eerste oriënterend juridisch advies?

 

Deze klachten of commentaren zijn zuiver informatief.

 

Ze geven enkel aan dat "Dierenpolitie" een noodzaak is.

 

Klacht indienen bij de FOD? Klik op onderstaande link.

Formulier klacht Vlaanderen dierenwelzijn

 

INTERNET: verdachte advertentie